KO SMO MI?

Centar za istraživanje javnih politika (CENTAR) čini tim inovativnih istraživača i digitalnih entuzijasta koji promišljaju budućnost rada u Srbiji, inkluzivnu bezbednost i stvaranje održivih partnerstava usmerenih ka društvenim promenama. CENTAR je osnovan 2010. godine kao nezavisna istraživačka organizacija (think tank) sa ciljem da doprinese razvoju održivog, prosperitetnog i pravednog društva u kome su mišljenja i brige svih građana ravnopravno čuju i uvažavaju.

Naš tim veruje da budućnost rada treba da bude tema sada ako Srbija želi da zadrži nasleđe dostojanstvenog rada u okviru nove ekonomije u digitalnom dobu. Zato je važno fokusirati se danas na to kako će sutra ove promene uticati na ekonomiju, radnike i društvene procese.

FOW2020

Treća nacionalna konferencija „Zavodljivi svet rada na daljinu„ posvećena je fenomenu masovnog prelaska na rad od kuće koji bi mogao postati naša svakodnevnica i kad pandemija kovid19 prođe. Ključno pitanje kojim se ove godine bavimo je: da li rad na daljinu predstavlja novu slobodu koja vodi dostojanstvenijem radu, ili je reč o prečici ka platformizaciji rada?

Ovogodišnja konferencija stiže u vaše domove 25.novembra 2020  u 12:00 časova  po Srednjo-evropskom vremenu putem platforme Zoom, ne samo u skladu sa zdravstvenim preporukama usled pandemije, već i kao svojevrstan omaž samoj temi.
Program FOW2020 konferencije dostupan je OVDE

FOW2019 Organizacioni tim

Branka Andjelković
  – Direktorka konferencije    
Tanja Jakobi   – Direktorka konferencije    
Iva Tomić –  Koordinatorka konferencije      
Ivan Šuković – Koordinator umetničke izložbe 
Sonja Lundin – Vizuelni identitet

FOW2019 – prošlogodišnji utisci